7 Ting at Fokusere på som ML-Nørd i 2024

Jeg tror, mange af os ML-nørder undervurderer, hvor meget indsigt vi har i den udvikling, der sker inden for generativ AI lige nu.

Som jeg ser det er 2024 en fantastisk mulighed for at øge vores indsigt yderligere og på den måde gøre vores viden endnu mere værdifuld i 2025 💎

Jeg tror jeg at vi som ML-nørder i 2024 bør fokusere på følgende:

  1. Vær hands-on. Ha’ fingrene i bolledejen og nyd at være i bygge processen. Ha’ fingrene i bolledejen og nyd at være i bygge processen. Engineering er en blanding af håndværk og teori, men det står sparsomt til med teorien inden for det her felt, så som jeg ser det er hands-on den eneste vej. Så skriver vi teorien bagefter.
  2. Fokuser på ægte anvendelighed. Løser det du laver et reelt problem? Eller er det et problem som du tror nogen har, men som ingen i virkeligeheden har? Optimer for virklige problemer.
  3. Hold dig orienteret om, hvad der sker i feltet, og hold dig opdateret på den seneste viden og de nyeste open source-projekter.
  4. Dan din egen unikke mening om hvordan man bygger med generativ AI. Del den med andre. Få deres input. Bliv klogere. Gentag.
  5. Vær opmærksom på “fascinations bias”. Nogle gange bliver en teknologi/metode hypet, fordi man kan lave en fascinerende demo med den. Forsøg at se igennem fascinationen. Der kan være aspekter af metoden, som er brugbare, men det er meget muligt, at selve fascinationen orienterer folk i en forkert retning. Zoom ud, vær kritisk, og skær fascinationen fra.
  6. Slå koldt vand i blodet. Giv en kæmpe f***-finger til FOMO. Du kan ikke vide det hele, og det skal nok gå alligevel. Glem det der unicorn start-up som alle siger der er kæmpe mulighed for at start lige nu (med mindre du er i gang med at lave sådan et start-up selvfølgelige 😅). Bare gør hvad du kan for at sikre, at du opfylder punkt 2, så skal du nok bevæge dig i den rigtige retning.
  7. Husk at det er mega svært det her, og der er ikke nødvendigvis nogle best practices og rigtige svar for det du sidder og laver. Det er det vi skal opfinde sammen i 2024!