Den Ukuelige Ingeniør

Som ingeniør bokser man ofte med tekniske barrierer, og nogle gange kan de paralysere mig. De kan føre til at jeg udskyder eller helt undgår ting, og at jeg mister momentum og modet.

For nylig er jeg blevet opmærksom på en inspirerende type af ingeniør, som tackler denne udfordring på en anderledes måde - ingeniører jeg selv har stødt på og har hørt om, og som jeg vil beskrive som ukuelige og frygtløse.

Uanset en opgaves tekniske kompleksitet og deres manglende viden, trækker de frygtløst i arbejdstøjet og går i gang hver gang. De har en dyb tro på deres evne til at tilegne sig viden og at hacke sig igennem vilkårligt komplicerede problemer. De kan abstrahere fra enorme tekniske udfordringer, tage det første skridt og langsomt arbejde sig igennem opgaven.

Den ukuelige og frygtløse ingeniør, som gør hvad der er nødvendigt for at nå målet, uanset om det er at bygge en Android-app eller sende en rumraket til månen.

Sådan en slags ingeniør vil jeg være!

Og jeg tror ikke det er noget man er eller ikke er. Jeg tror, det er et mindset. Jeg tror, det kræver, at man overbeviser sig selv om at man kan løse alle tænkelige problemer, hvis bare man bryder dem op og arbejder metodisk og fokuseret.

Sig det til dig selv hver morgen, når du står op. Faktisk, uanset om du er ingeniør eller ej: "Der er ikke noget problem, jeg ikke kan løse"