Decentraliseret Hosting af Sprogmodeller

Open source community'et kæmper virkelig for at gøre LLM'er (Large Language Models) tilgængelige for så mange som muligt! Det er inspirerende at se, hvordan nørder spredt ud over hele verden kan samarbejde om et fælles kode projekt. Et eksempel på dette er petals.ml.

Petals.ml er et open source projekt, der arbejder på at udvikle en decentraliseret løsning til at køre den store åbne sprogmodel Bloom. Sådan lidt blockchain møder large-scale deep learning agtigt 😂. Det er sjovt at tænke på, at udviklingen af LLM'er går både mod flere proprietære modeller og hosting, men det er som om, at "The Open Source Army" ikke finder sig i det og er super hurtige til at samles om at lave løsninger, som har potentiale til at øge den åbne tilgængelighed af denne teknologi markant 👨‍💻.

Vi lever i en spændende tid, hvor de digitale tektoniske plader er i bevægelse, og det ser ud til, at dette kan tippe i alle mulige retninger 🙈. Vi kan kun vente og se, hvad fremtiden vil bringe, men én ting er sikkert, det er fascinerende at se, hvad der kan opnås, når mennesker samarbejder og tænker i fællesskab.

Check petals.ml ud projektet på deres hjemmeside: https://petals.ml.