En Interessant Forskel på Mænd og Kvinder

Hvis man skulle tænke på menneskets evolution som et reinforcement learning system, kunne dette være en måde at gøre det på:

  • agent = mennesket
  • policy = menneskets hjerne
  • state = fysisk tilstand
  • environment = den fysiske verden og andre mennesker
  • reward function = overlevelse og reproduktion

Hvis man skulle kode sådan et system ville man skulle implementere to typer af agenter, mandlige og kvindelige. 

I forhold til at reproduktion er et centralt mål for en agents reward og dermed succes, er en interessant observation at reglerne for hvordan de to typer af agenter reproducere sig selv er forskellige. 

Den mandlige agent har evnen til at befrugte og den kvindelige til at blive befrugtet. Når en kvindelig agent bliver befrugtet vil den overgå til en reproduktions-mæssig stand-by tilstand i 9 måneder. Den mandlige agent vil efter at have befrugtet derimod være klar til at gøre det igen umiddelbart efter.

Hvis man ser sådan lidt forsimplet på det, kan man forestille sig at mandlige agenter i sin livstid har potentiale til at formere sig langt mere end kvindelige agenter. 

Jeg kan ikke overskue hvad effekten af denne forskel på mænd og kvinder mon har haft på den menneskelige evolution, men jeg synes den virker så signifikant at jeg ikke kan forestille mig andet end at den må have haft en ikke uvæsentlig betydning på den ene eller den anden måde.