Er OpenAI Privilegeret eller Dygtige?

For nylig havde jeg en samtale med en ven, som mente, at OpenAI var priviligeret og kun havde alt den succes og kunne lave alt den fede forskning, fordi de havde så mange penge. Men er mange penge virkelig lig succes? Eller kræver det flere ingredienser for at opnå succes?

Man har mange gange set, at virksomheder har haft masser af penge, men stadig har valgt at bruge dem på en mildt sagt ugunstig måde. Så den med at penge bare er lig succes, den køber jeg ikke 🙃

Jeg mener personligt, at OpenAIs succes skyldes tre ting:

  • De er dygtige til at rejse penge.
  • De er dygtige til at vælge de rigtige projekter at arbejde på og bruger dermed deres penge optimalt.
  • De er dygtige til at promovere deres forskning og få det ud til brugerne.

OpenAI har truffet mange valg undervejs.

For eksempel har de valgt at udgive ChatGPT gratis, selvom det har kostet dem mange penge, som kunne være brugt på forskning.

Mange ville måske ikke have valgt at give en så stor model ud gratis og bruge penge på noget, der ikke giver umiddelbar profit.

Men fordi OpenAI forstår værdien af PR, har de is i maven til at træffe en sådan beslutning.

Og det hjalp dem med at få rejst endnu en milliardinvestering fra Microsoft og muligvis sætte gang i en disruption af internetsøgning 😅

OpenAI er ikke den overnight success, som mange opfatter dem som. De har ufortrødent forsket i generel kunstig intelligens siden 2015 og har offentliggjort mange vigtige forskningsresultater og open source-projekter undervejs.

Og ikke mindst så har de formået at formidle den forskning på en måde, som ingen andre er i stand til. Derfor vil jeg sige:

OpenAI er privilegerede, fordi de er dygtige.